Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2417 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Quinoafrön torkade 2.0 dl 24%
Broccoli 250.0 gram 3%
Blomkål helt huvud 300.0 gram 2%
Citron juice+skal 2.0 styck 2%
Tofu Rosso } 200.0 gram 20%
Jungfrusallat (blandsallat) 70.0 gram 1%
Rädisa 1.0 knippe 1%
Olivolja 1.5 dl 47%
Körvel färsk 1.0 kruka 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
- Ansa broccoli och blomkål. Skär i buketter. Lägg i bunke. Grovhacka körvel och blanda ner.
- Tillsätt citron, olivolja och salt. Knåda försiktigt in dressingen i grönsakerna.
- Blanda ner quinoa. Låt stå och marinera cirka 15 minuter.
- Skiva tofu. Blanda med salladsblad. Blanda alltihop.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Tofusallad med quinoa
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan