Tofusallad med quinoa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tofusallad med quinoa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Quinoafrön torkade

2.0 

dl

Broccoli

250.0 

gram

Blomkål helt huvud

300.0 

gram

Citron juice+skal

2.0 

styck

Tofu Rosso }

200.0 

gram

Jungfrusallat (blandsallat)

70.0 

gram

Rädisa

1.0 

knippe

Salt och peppar

 

 

Olivolja

1.5 

dl

Körvel färsk

1.0 

kruka

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2417 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 391 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoafrön torkade 2.0 dl 24%

Broccoli 250.0 gram 3%

Blomkål helt huvud 300.0 gram 2%

Citron juice+skal 2.0 styck 2%

Tofu Rosso } 200.0 gram 20%

Jungfrusallat (blandsallat) 70.0 gram 1%

Rädisa 1.0 knippe 1%

Salt och peppar 0%

Olivolja 1.5 dl 47%

Körvel färsk 1.0 kruka 0%

Tillagning (45 min )

  1. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
  2. Ansa broccoli och blomkål. Skär i buketter. Lägg i bunke. Grovhacka körvel och blanda ner.
  3. Tillsätt citron, olivolja och salt. Knåda försiktigt in dressingen i grönsakerna.
  4. Blanda ner quinoa. Låt stå och marinera cirka 15 minuter.
  5. Skiva tofu. Blanda med salladsblad. Blanda alltihop.

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Tofusallad med quinoa