Ljummen endivesallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ljummen endivesallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Brieost 28% fett

400.0 

gram

Endivsallat

4.0 

styck

Bacon knaperstekt

16.0 

skivor

 

Dressing:

 

Cidervinäger

0.5 

msk

Olivolja

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Gräslök

1.0 

knippe

Kuvertbröd

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Blond

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 814

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3258 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 470 gram)

Ingredienser

Visa:

Brieost 28% fett 400.0 gram 41%

Endivsallat 4.0 styck 3%

Bacon knaperstekt 16.0 skivor 21%

 

Dressing:

Cidervinäger 0.5 msk 0%

Olivolja 3.0 msk 10%

 

Tillbehör:

Gräslök 1.0 knippe 0%

Kuvertbröd 4.0 styck 24%

Tillagning (12 min )

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Skär endiverna i 5 cm stora skivor. Finhacka gräslök. Skär brien i bitar.
  3. Blanda dressing, dvs vinäger med olivolja.
  4. Stek bacon knaprig i panna utan fett, eller i micro mellan hushållspapper.
  5. Lägg brien i ugnssäker form och sätt in i ugnen 1-2 minuter tills den börjar smälta.
  6. Blanda brie, bacon och endivesallat. Häll över dressing och garnera med gräslök.

Kockens kommentar

 

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Ljummen endivesallad