Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 814

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3258 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Brieost 28% fett 400.0 gram 41%
Endivsallat 4.0 styck 3%
Bacon knaperstekt 16.0 skivor 21%
Dressing:
Cidervinäger 0.5 msk 0%
Olivolja 3.0 msk 10%
Tillbehör:
Gräslök 1.0 knippe 0%
Kuvertbröd 4.0 styck 24%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Sätt ugnen på 250ºC.
- Skär endiverna i 5 cm stora skivor. Finhacka gräslök. Skär brien i bitar.
- Blanda dressing, dvs vinäger med olivolja.
- Stek bacon knaprig i panna utan fett, eller i micro mellan hushållspapper.
- Lägg brien i ugnssäker form och sätt in i ugnen 1-2 minuter tills den börjar smälta.
- Blanda brie, bacon och endivesallat. Häll över dressing och garnera med gräslök.
Kockens kommentar
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Ljummen endivesallad
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan