Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quinoa gulvit

2.0 

dl

Hönsbuljongtärning

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

 

Broccoli färsk

1.0 

huvud

Sötmandelkärna

1.5 

dl

Fetaost

200.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hoegaarden Wit

Ljust veteöl
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1995 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 266 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoa gulvit 2.0 dl 30%

Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Broccoli färsk 1.0 huvud 5%

Sötmandelkärna 1.5 dl 26%

Fetaost 200.0 gram 30%

Olivolja 1.0 msk 6%

Tillagning (20 min )

  1. Koka quinoa enligt förpackning med smulad buljongtärning och salt cirka 15 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme utan fett. Rosta mandlarna under omrörning ett par minuter, tills de fått färg.
  3. Skär broccoli i små buketter. Koka upp lättsaltat vatten och koka hastigt broccolin i 1-2 minuter. Ta ur.
  4. Blanda quinoa med broccoli och olivolja.
    Smula över fetaost och strö över mandel.

Kockens kommentar

Quinoa är släkt med spenat och rödbeta och vars små frön används. Quinoa har odlats flitigt i Sydamerika alltsedan inkafolkets tid. Fröna förekommer i olika varianter, gulvita, svarta, eller röda. Quinoa är enkel att tillaga och används ungefär som ris eller couscous.

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost