Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 34
Recept: 3002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Potatisgnocchi färdiga 1000.0 gram 77%
Nässlor förvällda 1.0 dl 1%
el. rucola 0%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Soltorkade tomater 200.0 gram 11%
Pinjenötter 50.0 gram 11%
Parmesan nyriven 1.0 dl 6%
Olivolja 3.0 msk 11%
Kock: Michael, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Nässlor sköljs i kallt vatten. Rensa bort grövre blad och stammar. Finhacka dem. Annan sallat sköljs och finhackas.
- Finhacka även de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlök. Riv parmesan.
- Koka gnocchi enligt förpackning ca 5 minuter. Gnocchin flyter upp när den är klar.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme ett par minuter. Rör om så att de inte blir brända. Lägg åt sidan.
- Tillsätt olivolja och fräs sallat-, tomat- och vitlökshacket några minuter.
- Blanda fräset med gnocchin. Strö över riven parmesan och pinjenötter. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis, mannagryn eller ost, uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Det finns också pasta som kallas gnocchi.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Gnocchisallad
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan