Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3006 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mâchesallad 70.0 gram 0%
Mangoldskott 70.0 gram 0%
Babyspenat 70.0 gram 0%
Tomater 3.0 styck 2%
Avokado 2.0 styck 14%
Rödlök 1.0 styck 2%
Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%
Skinka rökt skivad 120.0 gram 6%
Fetaost 300.0 gram 30%
Olivolja till stekning 1.0 msk 4%
Dressing:
Gräddfil 3.0 dl 14%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Timjan 1.0 kruka 1%
Bröd:
Ljust matbröd 4.0 skivor 18%
Olivolja till stekning 2.0 msk 8%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hacka timjan. Blanda timjan och gräddfil. Pressa i lime. Salta och peppra.
- Bryt bort den undre hårda delen på sparris. Skär i 2 cm stavar. Stek i olivolja på medelvärme cirka 5 minuter. Låt svalna.
- Skär tomat i stavar. Kärna ur, skala och tärna avokado. Skala och strimla rödlök. Strimla skinka. Tärna feta.
- Blanda alla ingredienser till salladen.
- Stek brödskivor i olivolja på hög värme tills de är gyllenbruna. Gnid snittytan på vitlöksklyfta över brödet.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Sallad med feta och sparris
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan