Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2561 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödbeta 520.0 gram 9%
Tomater 4.0 styck 3%
Borretanalök 12.0 styck 8%
Babyspenat 50.0 gram 0%
Getost (chèvre) 200.0 gram 27%
Valnötskärnor 100.0 gram 26%
Olivolja 0.5 dl 15%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Matolja till stekning 2.0 msk 9%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 90°C.
- Dela tomater på 4. Lägg på en plåt med skalsidan neråt. Salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
- Koka rödbetor till mjuka. Skala och skär i klyftor. Skala lök. Stek mjuka i olja på svag värme.
- Blanda tomat, rödbetor, lök, spenat, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Lägg ut på ett fat. Smula över getost. Fördela över valnötter.
Kockens kommentar
Borretanalök är en liten plattrund lök, en italiensk variant av gul lök. Benämns i Sverige ofta "pärllök" vilket är lite missvisande. Pärllök är egentligen en annan variant av kepalök modell syltlök. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Rödbetssallad med bakad tomat och lök
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan