Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bulgur gryn

4.0 

dl

Vatten

8.0 

dl

Olivolja

0.5 

dl

 

Knippmorot

4.0 

styck

Rotselleri

0.5 

styck

Palsternacka

2.0 

styck

Vatten

1.0 

dl

Vitvinsvinäger

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Fetaost

200.0 

gram

Babyspenat

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 689

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2757 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 459 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 4.0 dl 41%

Vatten 8.0 dl Äts ej

Olivolja 0.5 dl 14%

 

Knippmorot 4.0 styck 2%

Rotselleri 0.5 styck 2%

Palsternacka 2.0 styck 5%

Vatten 1.0 dl 0%

Vitvinsvinäger 1.0 dl 1%

Strösocker 1.0 dl 14%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fetaost 200.0 gram 22%

Babyspenat 50.0 gram 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 210°C.
  2. Lägg bulgur på en plåt. Vänd runt med olja. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
  3. Häll över i en kastrull. Slå på vatten. Koka enligt anvisningar på paketet. Ställ att svalna.
  4. Skala rotsaker. Skär i stora bitar. Koka i vinäger, socker, vatten och salt. Avsluta när det är kärna kvar i dem. Låt svalna i lagen.
  5. Tärna fetaost. Blanda bulgur, feta, rotsaker och babyspenat, smaka av med salt och peppar.

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost