Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 689

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2757 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur gryn 4.0 dl 41%
Vatten 8.0 dl Äts ej
Olivolja 0.5 dl 14%
Knippmorot 4.0 styck 2%
Rotselleri 0.5 styck 2%
Palsternacka 2.0 styck 5%
Vatten 1.0 dl 0%
Vitvinsvinäger 1.0 dl 1%
Strösocker 1.0 dl 14%
Salt 1.0 tsk 0%
Fetaost 200.0 gram 22%
Babyspenat 50.0 gram 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 210°C.
- Lägg bulgur på en plåt. Vänd runt med olja. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
- Häll över i en kastrull. Slå på vatten. Koka enligt anvisningar på paketet. Ställ att svalna.
- Skala rotsaker. Skär i stora bitar. Koka i vinäger, socker, vatten och salt. Avsluta när det är kärna kvar i dem. Låt svalna i lagen.
- Tärna fetaost. Blanda bulgur, feta, rotsaker och babyspenat, smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan