
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver

Dryckestips
Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut
Mousserat torrt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2538 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Cocktailtomater 400.0 gram 4%
Mozzarella 500.0 gram 50%
Soltorkade tomater 8.0 styck 3%
Oliver i olja avrunna 32.0 styck 6%
Vitlök i olja konserv 8.0 klyftor 6%
Flingsalt 0%
Tillbehör:
Ciabatta bröd 2.0 styck 30%
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Halvera tomater och skär osten i bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
- Blanda ingredienserna och strö över flingsalt. Servera med ett gott bröd till.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan