För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs (blandfärs)

600.0 

gram

Havregryn

0.5 

dl

Yoghurt turkisk

2.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Fetaost

150.0 

gram

Rapsolja

3.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tomatsås:

 

Krossade tomater

250.0 

gram

Basilika

10.0 

blad

Gul lök

1.0 

st stor

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

300.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om GI-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 658

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2631 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 12%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 409 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs (blandfärs) 600.0 gram 44%

Havregryn 0.5 dl 2%

Yoghurt turkisk 2.5 dl 13%

Ägg 1.0 styck 3%

Fetaost 150.0 gram 17%

Rapsolja 3.0 msk 13%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tomatsås:

Krossade tomater 250.0 gram 2%

Basilika 10.0 blad 0%

Gul lök 1.0 st stor 3%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Grönsallad 300.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om GI-metoden > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Blanda väl färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt och peppar i en bunke.
  2. Sås: Skala och finskiva lök och vitlök. Blanda såsingredienserna i en stor kastrull. Låt småputtra i 10 minuter.
  3. Skär fetaosten i kuber. Rulla stora köttbullar och tryck in en ostkub i mitten.
  4. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om. Lägg över i tomatsåsen. Lägg i resterande fetaostbitar. Låt småkoka i cirka 25 minuter.
  5. Förbered sallad. Servera.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Enklaste sättet att följa GI är att hoppa över tillbehör som potatis, pasta ris, bulgur och dylika varor med högt GI-värde. De flesta GI-recept är konstruerade på detta sätt. Enligt GI-metoden kan man äta en dubbel portion av denna rätt, men inte en enkel portion med tillbehör. Med tillbehör är denna rätt rödlistad av GI. Jämför med traditionellt alternativ via länk nedan.

Traditionellt alternativ

Receptet med tillbehör

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor

Liknande recept som Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI-recept)