Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse

Foto: SkullalundStunder

Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötinnanlår skivad

500.0 

gram

Njurtalg

100.0 

gram

Späck

50.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Korngryn, kärnor

2.0 

msk

Mjölk

2.0 

dl

Kryddnejlika mald

0.5 

tsk

Kryddpeppar mald

0.5 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Kålrot

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Potatis

1.0 

kilo

 

Sås:

 

Smör

0.5 

msk

Vetemjöl

0.5 

msk

Kokspad

5.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

Så lagas nötinnanlår >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 859

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3435 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 708 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötinnanlår skivad 500.0 gram 17%

Njurtalg 100.0 gram 26%

Späck 50.0 gram 11%

Ägg 3.0 styck 5%

Korngryn, kärnor 2.0 msk 2%

Mjölk 2.0 dl 3%

Kryddnejlika mald 0.5 tsk 0%

Kryddpeppar mald 0.5 tsk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Kålrot 1.0 styck 8%

Rödlök 1.0 styck 2%

Potatis 1.0 kilo 20%

 

Sås:

Smör 0.5 msk 1%

Vetemjöl 0.5 msk 0%

Kokspad 5.0 dl %

Äggula 2.0 styck 3%

 

Kockskolan:

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Så lagas nötinnanlår > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Koka korngrynen mjuka i mjölk.
  2. Mal kött, späck och talg.
  3. Tillsätt ägg och gryn. Smaka av med kryddor.
  4. Knyt in färsen i en duk och koka den i saltat vatten.
  5. Skumma av väl.
  6. Tillsätt lök och skivad kålrot.
  7. Låt koka i 1-1,5 timmar.
  8. Lägg i potatisen mot slutet av kokningen.
  9. Sås: Smält smör i en kastrull och rör ut mjölet. Tillsätt kokspad. Låt såsen koka sakta i 10 minuter. Vispa ner äggulorna och låt sjuda upp ett ögonblick.

Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor

Liknande recept som Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse