Auberginefärsgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Auberginefärsgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs (blandfärs)

400.0 

gram

Aubergine

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Grönsaksfond konc.

1.5 

msk

Hårdost

50.0 

gram

Matolja till stekning

2.0 

msk

Tabasco röd

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Montepulciano d´Abruzzo Bianchi

Kryddigt rött vin
Pris: 61 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2189 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 503 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 35%

Aubergine 2.0 styck 7%

Gul lök 1.0 styck 2%

Krossade tomater 400.0 gram 4%

Grönsaksfond konc. 1.5 msk 3%

Hårdost 50.0 gram 8%

Matolja till stekning 2.0 msk 11%

Tabasco röd 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 1%

Matbröd 8.0 skivor 28%

Tillagning (40 min )

  1. Skölj och grovtärna aubergin. Skala och hacka lök. Riv hårdost.  Tillred eventuell grönsallad.
  2. Fräs aubergine och lök i lite matolja i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme några minuter. Lägg åt sidan.
  3. Bryn färs i pannan med matolja på medelhög värme. Finfördela färsen med en trägaffel. Stekt cirka 5 minuter tills färsen är genomstekt och fått fin färg.
  4. Blanda färs och aubergine i panna. Tillsätt krossade tomater och fond. Låt småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Lägg upp och strö över hårdost.

Passar till

Enkel grönsallad

Rotsellerisallad

Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor

Liknande recept som Auberginefärsgryta