Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2189 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 35%
Aubergine 2.0 styck 7%
Gul lök 1.0 styck 2%
Krossade tomater 400.0 gram 4%
Grönsaksfond konc. 1.5 msk 3%
Hårdost 50.0 gram 8%
Matolja till stekning 2.0 msk 11%
Tabasco röd 0%
Tillbehör:
Grönsallad 200.0 gram 1%
Matbröd 8.0 skivor 28%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skölj och grovtärna aubergin. Skala och hacka lök. Riv hårdost. Tillred eventuell grönsallad.
- Fräs aubergine och lök i lite matolja i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme några minuter. Lägg åt sidan.
- Bryn färs i pannan med matolja på medelhög värme. Finfördela färsen med en trägaffel. Stekt cirka 5 minuter tills färsen är genomstekt och fått fin färg.
- Blanda färs och aubergine i panna. Tillsätt krossade tomater och fond. Låt småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Lägg upp och strö över hårdost.
Passar till
Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor
Liknande recept som Auberginefärsgryta
-
Chili con carne
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel chili con carne
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik chili con carne
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Frikadeller med feta i tomatsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Chili med bönor, majs och korianderkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Auberginefärsgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cowboygryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI-recept)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Mita, GI-boden