Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 757

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3030 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 500.0 gram 32%
Stekfläsk som lättsteks } 300.0 gram 22%
Kidneybönor svarta konserv -spad 400.0 gram 14%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 3.0 styck 1%
Strösocker 1.0 msk 2%
Chilipulver 2.0 tsk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 6%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 21%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Ansa jalapeno och paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte). Skär i bitar. Finhacka persilja. Skär fläsket i tärningar.
- Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsket och stek några minuter.
- Tillsätt köttfärs och eventuellt lite extra matfett. Finfördela färsen med en trägaffel. Stek ytterligare några minuter under omröring tills fin färg.
- Tillsätt bönor och krossade tomater. Tillsätt paprika, jalapeno och socker. Smaka av med chili, salt och peppar. Låt småkoka i cirka 30 minuter.
- Lägg upp och strö hackad persilja över.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor
Liknande recept som Cowboygryta
-
Chili con carne
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel chili con carne
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik chili con carne
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Frikadeller med feta i tomatsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Chili med bönor, majs och korianderkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Auberginefärsgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cowboygryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI-recept)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Mita, GI-boden