För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cowboygryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs (blandfärs)

500.0 

gram

Stekfläsk som lättsteks }

300.0 

gram

Kidneybönor svarta konserv -spad

400.0 

gram

Krossade tomater

400.0 

gram

Paprika röd-gul-grön

3.0 

styck

Jalapeno inlagd (Old el Paso)

3.0 

styck

Strösocker

1.0 

msk

Chilipulver

2.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 757

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3030 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 516 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs (blandfärs) 500.0 gram 32%

Stekfläsk som lättsteks } 300.0 gram 22%

Kidneybönor svarta konserv -spad 400.0 gram 14%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%

Jalapeno inlagd (Old el Paso) 3.0 styck 1%

Strösocker 1.0 msk 2%

Chilipulver 2.0 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

Persilja till garnering 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 6%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 21%

Tillagning (40 min )

  1. Ansa jalapeno och paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte). Skär i bitar. Finhacka persilja. Skär fläsket i tärningar.
  2. Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsket och stek några minuter.
  3. Tillsätt köttfärs och eventuellt lite extra matfett. Finfördela färsen med en trägaffel. Stek ytterligare några minuter under omröring tills fin färg.
  4. Tillsätt bönor och krossade tomater. Tillsätt paprika, jalapeno och socker. Smaka av med chili, salt och peppar. Låt småkoka i cirka 30 minuter.
  5. Lägg upp och strö hackad persilja över.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor

Liknande recept som Cowboygryta