Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2235 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 750.0 gram 64%
Vita bönor i tomatsås burk 600.0 gram 26%
Krossade tomater 600.0 gram 6%
Gul lök 1.5 styck 4%
Chilipulver 0%
Kockskolan:
Om chili con carne > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hetta upp matfett i kastrull på medelhög värme. Tillsätt färsen och finfördela den med en trägaffel. Stek i cirka 5 minuter tills den fått färg.
- Skala och finhacka lök. Häll ner i kastrullen och rör om.
- Tillsätt bönor och krossade tomater. Smaka av med peppar, salt och chilipulver. Låt småkoka i 10 minuter.
Kockens kommentar
Använd gärna krossade tomater med chili- eller vitlökssmak. Löken kan vid behov tillsättas samtidigt med köttfärsen för mildare smak. Chili con carne har mexikansk-amerikansk ursprung. Läs mer > Om chili con carne.
Receptalternativ
Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor
Liknande recept som Enkel chili con carne
-
Chili con carne
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel chili con carne
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik chili con carne
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Frikadeller med feta i tomatsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Chili med bönor, majs och korianderkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Auberginefärsgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cowboygryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI-recept)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Mita, GI-boden