Enkel chili con carne

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel chili con carne

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs (blandfärs)

750.0 

gram

Vita bönor i tomatsås burk

600.0 

gram

Krossade tomater

600.0 

gram

Gul lök

1.5 

styck

Chilipulver

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om chili con carne >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Stella Artois

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2235 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 469 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs (blandfärs) 750.0 gram 64%

Vita bönor i tomatsås burk 600.0 gram 26%

Krossade tomater 600.0 gram 6%

Gul lök 1.5 styck 4%

Chilipulver 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om chili con carne > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Hetta upp matfett i kastrull på medelhög värme. Tillsätt färsen och finfördela den med en trägaffel. Stek i cirka 5 minuter tills den fått färg.
  2. Skala och finhacka lök. Häll ner i kastrullen och rör om.
  3. Tillsätt bönor och krossade tomater. Smaka av med peppar, salt och chilipulver. Låt småkoka i 10 minuter.

Kockens kommentar

Använd gärna krossade tomater med chili- eller vitlökssmak. Löken kan vid behov tillsättas samtidigt med köttfärsen för mildare smak. Chili con carne har mexikansk-amerikansk ursprung. Läs mer > Om chili con carne.

Receptalternativ

Chili con carne

Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor

Liknande recept som Enkel chili con carne