Dryck till kryddig köttfärsrätt

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttfärsrätterna är att betrakta som smakrika även om ett uns av chili finns med i rätten. För att klassas som kryddig rätt skall hetta upplevas i munnen. 

3 matchande recept inom kryddig köttfärsrätt

Vin till mager, kryddig köttfärsrätt

Till kryddiga köttfärsrätter fungerar viner med generös fruktighet fint. Allför mycket strävhet och krydda i vinet kommer att öka smakerna av detsamma i maten. Är maten, eller tillbehören, heta i smaken välj gärna ett mjukt och fruktigt rött vin för att matcha smakerna utan att förstärka hettan.

Öl till mager, kryddig köttfärsrätt

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.