Frikadeller med feta i tomatsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frikadeller med feta i tomatsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blandfärs

600.0 

gram

Sambal oelekpasta }

4.0 

tsk

Tamarisoja }

2.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Krossade tomater

400.0 

gram

Fetaost

200.0 

gram

Salt

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om frikadeller >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 741

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2962 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 450 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 600.0 gram 39%

Sambal oelekpasta } 4.0 tsk 0%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Olivolja 2.0 msk 8%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Fetaost 200.0 gram 20%

Salt 0%

Svartpeppar grovmald 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 29%

 

Kockskolan:

Om frikadeller > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda färs, sambal oelek, soja, olivolja, salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet.
  3. Rulla smeten till runda bollar. Stek i omgångar på medelhög värme till fin färg. Skaka pannan då och då.
  4. Häll krossade tomater över alla bollar i stekpannan. Koka på medelvärme cirka 5 minuter. Smula över feta den sista minuten. Servera med riset.

Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor

Liknande recept som Frikadeller med feta i tomatsås