Marinerad oxfilé med olivbearnaise

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerad oxfilé med olivbearnaise

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

700.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Timjan färsk

1.0 

kvist

Basilika

6.0 

blad

Olivolja

4.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Paprika röd

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Aubergine

1.0 

styck

Squash

2.0 

styck

Balsamvinäger röd }

2.0 

msk

Timjan till garnering

 

 

 

Olivbearnaise:

 

Béarnaisesås hemlagad

2.0 

dl

Oliver svarta kärnfria

8.0 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 541 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 700.0 gram 39%

Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej

Timjan färsk 1.0 kvist Äts ej

Basilika 6.0 blad Äts ej

Olivolja 4.0 msk Äts ej

 

Tillbehör:

Paprika röd 1.0 styck 2%

Tomater 2.0 styck 2%

Aubergine 1.0 styck 3%

Squash 2.0 styck 5%

Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%

Timjan till garnering %

 

Olivbearnaise:

Béarnaisesås hemlagad 2.0 dl 46%

Oliver svarta kärnfria 8.0 styck 2%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (15 min + 6 tim )

  1. Skala och skiva vitlök tunt. Blanda vitlök, timjan och basilika med olja. Lägg ner köttet och vänd i marinaden. Täck med folie och låt stå i rums­temperatur i 4 timmar.

  2. Ansa paprika. Halvera. Halvera även tomater och kärna ur. Skålla paprika och tomater (koka i 10 sekunder) och dra av skalet. Strimla aubergine och squash.

  3. Ta upp köttet ur marinaden och lägg svalt. Lägg ner grönsakerna i marinaden. Låt dem marinera i 2 timmar.

  4. Förbered och tillaga eventuella tillbehör.

  5. Hacka oliver. Tillred bearnaise. Blanda oliver med sås och krydda.

  6. Sätt ugnen på 180ºC. Skär köttet i tjocka skivor och bind ihop. Pensla köttet med olja. Hetta upp (grill-)panna på högsta värme och stek köttet ett par minuter på var sida till fin yta. Sätt i ugn 8-10 minuter. Ta ut och låt köttet vila.

  7. Stek grönsakerna några minuter i en panna på medelvärme tills de fått fin färg.

  8. Lägg upp grönsakerna och droppa balsam-vinäger över. Lägg på kött och skeda över bearnaise. Garnera med timjan.

Kockens kommentar

Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.

PASSAR TILL

Hemlagad bearnaise

Klyftpotatis

Alt: Bästa oxfilén

Fler recept inom Oxfilémeny (avancerad)

Liknande recept som Marinerad oxfilé med olivbearnaise