Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 700.0 gram 39%
Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej
Timjan färsk 1.0 kvist Äts ej
Basilika 6.0 blad Äts ej
Olivolja 4.0 msk Äts ej
Tillbehör:
Paprika röd 1.0 styck 2%
Tomater 2.0 styck 2%
Aubergine 1.0 styck 3%
Squash 2.0 styck 5%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%
Olivbearnaise:
Béarnaisesås hemlagad 2.0 dl 46%
Oliver svarta kärnfria 8.0 styck 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 6 tim )
- Skala och skiva vitlök tunt. Blanda vitlök, timjan och basilika med olja. Lägg ner köttet och vänd i marinaden. Täck med folie och låt stå i rumstemperatur i 4 timmar.
- Ansa paprika. Halvera. Halvera även tomater och kärna ur. Skålla paprika och tomater (koka i 10 sekunder) och dra av skalet. Strimla aubergine och squash.
- Ta upp köttet ur marinaden och lägg svalt. Lägg ner grönsakerna i marinaden. Låt dem marinera i 2 timmar.
- Förbered och tillaga eventuella tillbehör.
- Hacka oliver. Tillred bearnaise. Blanda oliver med sås och krydda.
- Sätt ugnen på 180ºC. Skär köttet i tjocka skivor och bind ihop. Pensla köttet med olja. Hetta upp (grill-)panna på högsta värme och stek köttet ett par minuter på var sida till fin yta. Sätt i ugn 8-10 minuter. Ta ut och låt köttet vila.
- Stek grönsakerna några minuter i en panna på medelvärme tills de fått fin färg.
- Lägg upp grönsakerna och droppa balsam-vinäger över. Lägg på kött och skeda över bearnaise. Garnera med timjan.
Kockens kommentar
Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.
PASSAR TILL
Fler recept inom Oxfilémeny (avancerad)
Liknande recept som Marinerad oxfilé med olivbearnaise
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad oxfilé med olivbearnaise
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vit chokladpannacotta med basilika
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan