Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hizikialger torkad }

20.0 

gram

Tamarisoja }

0.5 

dl

 

Pilgrimsmusslor med skal

4.0 

styck

Furikakekrydda

0.5 

tsk

Olivolja till stekning

2.0 

msk

 

Jungfrusallat (blandsallat)

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Ger 1 mussla per portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut

Mousserat torrt rosévin
Pris: 745 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 0

Recept: 526 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 121 gram)

Ingredienser

Visa:

Hizikialger torkad } 20.0 gram 11%

Tamarisoja } 0.5 dl 7%

 

Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 10%

Furikakekrydda 0.5 tsk 1%

Olivolja till stekning 2.0 msk 43%

 

Jungfrusallat (blandsallat) 100.0 gram 5%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 9%

 

Ger 1 mussla per portion 

Tillagning (25 min )

  1. Koka hiziki enligt anvisning på förpackning. Låt svalna. Slå på tamarisoja.

  2. Strö furikake över pilgrimsmusslorna. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek musslorna i 1 minut på var sida.

  3. Lägg ut sallat på ett fat, sedan algerna och överst musslorna. Pressa citron över.

Kockens kommentar

Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. I brist på furikaki kan man använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.

Fler recept inom Oxfilémeny (avancerad)

Liknande recept som Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)