Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 363

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 32%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 4.0 dl 60%
Vit choklad 150.0 gram 37%
Basilika 0.5 kruka 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Gelatinblad 2.5 styck 1%
Bär färska 2.0 dl 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatin. Riv skal från lime. Bryt chokladen i bitar.
- Koka upp grädde och dra av från plattan. Tillsätt choklad och låt den smälta helt. Tillsätt basilika, limeskal och limejuice. Mixa med stavmixer.
- Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst sig.
- Häll upp i små glas. Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
- Ta ut före servering och dekorera med bär.
Kockens kommentar
En pannacotta med vuxensmak, inte så söt och med en pikant smak av basilika. För en barnvänligare variant tas basilikan bort.
Fler recept inom Oxfilémeny (avancerad)
Liknande recept som Vit chokladpannacotta med basilika
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad oxfilé med olivbearnaise
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vit chokladpannacotta med basilika
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan