Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2751 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Havskräftor råa 12.0 styck 21%
Smör normalsaltat 250.0 gram 66%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Peppar 0%
Parmesan nyriven 1.5 dl 9%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Lägg kräftor att tina om de är frysta. Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 275°C.
- Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja och jalapeno. Riv parmesan.
- Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och jalapeno ett par minuter utan att bränna. Smält resten av smöret i pannan.
- Häll löksmöret över kräftorna och strö över parmesanost och persilja. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.
- Ta ut och dra några varv med pepparkvarn över kräftorna.
Fler recept inom Havskräftsmeny
Liknande recept som Gratinerade havskräftor
-
Jordärtskockssoppa i glas
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparkaksglass med frukt- och nötkompott
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: norskfisk.se