
Pepparkaksglass med frukt- och nötkompott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2729 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vaniljglass 0.5 liter 33%
Färdiga pepparkakor > 10.0 styck 8%
Tillbehör:
Äpple fast sort 2.0 styck 4%
Päron färsk 2.0 styck 5%
Strösocker 50.0 gram 7%
Sherry (söt) 3.0 msk 2%
Valnötter/hasselnötter 100.0 gram 25%
Sultanrussin el. svarta 100.0 gram 10%
Dadlar kärnfria 50.0 gram 5%
Kock: norskfisk.se
Tillagning (30 min + 4 tim )
- Mixa glass med pepparkakor i matberedare. Sätt i frysen i cirka 4 timmar.
- Skala äpple och päron. Skär i kuber. Lägg i kastrull. Tillsätt socker och sherry. Koka upp.
- Grovhacka nötter. Tillsätt russin, dadlar och nötter i kastrullen. Låt koka några minuter. Se till att frukten behåller sin form, det får inte bli mos.
- Ta ut glassen och låt tina något. Portionera ut glass och servera ljummen kompott till.
Fler recept inom Havskräftsmeny
Liknande recept som Pepparkaksglass med frukt- och nötkompott
-
Jordärtskockssoppa i glas
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparkaksglass med frukt- och nötkompott
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: norskfisk.se