Hummer med tre sorters kaviar (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hummer med tre sorters kaviar (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hummer med skal kokt

2.0 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Forellrom saltad

200.0 

gram

Löjrom saltad

200.0 

gram

Stenbitsrom svart

200.0 

gram

Hummerfond konc.

2.0 

tsk

 

Ger en halv/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Rosé

Mousserat torrt rosévin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1553 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 5%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 307 gram)

Ingredienser

Visa:

Hummer med skal kokt 2.0 styck 30%

Creme fraiche 1.0 dl 21%

Forellrom saltad 200.0 gram 16%

Löjrom saltad 200.0 gram 16%

Stenbitsrom svart 200.0 gram 15%

Hummerfond konc. 2.0 tsk 2%

 

Ger en halv/portion 

Tillagning (15 min )

  1. Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Ta ut köttet. Klipp bort skalet på klorna och skrapa ut resten av det ätliga och finhacka ev. större bitar. Blanda med crème fraiche och fond.

  2. Fördela hummerkött och lägg upp kaviaren vackert på tallrikar. Dekorera gärna med dill och hummerhuvudet. Servera.

Kockens kommentar

Lyxvarianten: Ersätt stenbitskaviaren mot belugarom (rysk/iransk kaviar).

Alternativ

Att koka hummer

Fler recept inom Ryggbiffsmeny

Liknande recept som Hummer med tre sorters kaviar (förrätt)