Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 5%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 2.0 styck 30%
Creme fraiche 1.0 dl 21%
Forellrom saltad 200.0 gram 16%
Löjrom saltad 200.0 gram 16%
Stenbitsrom svart 200.0 gram 15%
Hummerfond konc. 2.0 tsk 2%
Ger en halv/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Ta ut köttet. Klipp bort skalet på klorna och skrapa ut resten av det ätliga och finhacka ev. större bitar. Blanda med crème fraiche och fond.
- Fördela hummerkött och lägg upp kaviaren vackert på tallrikar. Dekorera gärna med dill och hummerhuvudet. Servera.
Kockens kommentar
Lyxvarianten: Ersätt stenbitskaviaren mot belugarom (rysk/iransk kaviar).
Alternativ
Fler recept inom Ryggbiffsmeny
Liknande recept som Hummer med tre sorters kaviar (förrätt)
-
Hummer med tre sorters kaviar (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan