Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 875

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar färska 28.0 styck 3%
Mjölkchoklad 200.0 gram 32%
Mörk choklad 200.0 gram 31%
Vit choklad 200.0 gram 33%
Ger 7 gubbar/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Använd tre små kastruller eller ungssäkra formar. Bryt chokladen i småbitar och lägg ner i varsin skål.
- Sätt skålarna i vattenbad och värm upp långsamt på medelvärme.
- Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen. Låt de chokladdoppade jordgubbarna stelna på bakplåtspapper innan de avnjutes.
- Överbliven choklad kan användas till att göra vackra chokladkreationer. Blanda de olika chokladsorterna lätt så att det blir en marmorering, och klicka ut lite smet i olika former, låt stelna på bakplåtspappret.
MENYFÖRSLAG:
Fler recept inom Ryggbiffsmeny
Liknande recept som Alternativ: Chokladdoppade jordgubbar
-
Hummer med tre sorters kaviar (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan