Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 360
 
    
                Kcal / portion: 219
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 876 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar färska 12.0 styck 4%
Mörk choklad 50.0 gram 31%
Mjölkchoklad 50.0 gram 32%
Vit choklad 50.0 gram 33%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Om chokladdekoration > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Mängden choklad i receptet anger hur mycket som konsumeras. Mer choklad behövs för att kunna doppa. Överbliven choklad kan återanvändas, se nedan.
- Arbeta med en chokladsort i taget. Hacka i småbitar och lägg i skål till vattenbad (läs mer > Koka i vattenbad). 
- Vattenbad: Koka upp vatten i kastrull. Ta av från värmen. Sätt skålen med choklad på kastrullen. Rör om med slickepott (gummiskrapa) tills all choklad smält. 
- Doppa jordgubbar i den smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.
- Fortsätt med nästa chokladsort.
Kockens kommentar
Överbliven choklad kan användas till att göra vackra chokladkreationer. Läs mer > Om chokladdekoration.Temperering: För att chokladen skall bli hård och blank kan man temperera chokladen och sedan doppa jordgubbarna i smeten. Läs mer > Så tempereras choklad.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar
- 
                
                    Exotisk enkel fruktsalladTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Lyxig fruktsalladTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Svenska jordgubbar med vit chokladTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Jordgubbar med vispgrädde och basilikaTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rabarber på höjdenTid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel 
- 
                
                    AprikossorbetTid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Citruscocktail med balsamkanderade valnötterTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Chokladdoppade jordgubbarTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              