Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 204
 
    
                Kcal / portion: 223
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 891 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Oxfilé skivad 200.0 gram 27%
Avokado 2.0 styck 47%
Olivolja 2.0 msk 25%
Flingsalt 0%
Peppar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och halvera avokados.
- Peta ut kärnorna och gör fem snitt i varje halva. Skär oxfilén i tunna skivor och stick in dem i snitten.
- Ringla över olivolja. Salta och peppra.
 Servera.
Kockens kommentar
Oxfilén går lättare att skära i tunna skivor om man lägger in den i frysen i en stund innan.
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Avokadofilé (förrätt)
- 
                
                    Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola 
- 
                
                    Gravad oxfilé (förrätt)Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana 
- 
                
                    Örtgravad älgfilé (förrätt)Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Sesamcarpaccio (förrätt)Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästostTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                               
                               
                              