Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1774 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 480.0 gram 33%
Kantareller färska 300.0 gram 4%
Ättika 12% 1.0 dl Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Vatten 3.0 dl Äts ej
Enbär } 6.0 styck Äts ej
Lagerblad 4.0 blad Äts ej
Sallatsblad 50.0 gram 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 41%
Präst hårdost 31% 100.0 gram 22%
Rädisor 4.0 styck 0%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om carpaccio > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp. Koka upp ättika, socker, vatten, enbär och lagerblad. Lägg i svampen. Koka upp igen. Koka i cirka 3 minuter.
- Skiva oxfilè tunt. Banka eventuellt ut den ytterligare så den blir riktigt tunn. Lägg på tallrikar. Salta och peppra.
- Lägg smör i en kastrull. Ställ på spisen tills det börjar dofta rostade hasselnötter.
- Hyvla rädisor väldigt tunt på en mandolin. Lägg ut kantareller på carpaccion. Fördela ut sallad och rädisor. Skeda över det varma brynta smöret. Hyvla över prästost. Ät genast!!
Kockens kommentar
Carpaccio är italiensk klassiker bestående av tunt skivad rå oxfilé med skivad parmesan, olivolja, basilika och havssalt ovanpå. Carpaccio kan numera även vara annat rått, tunt skivat kött av kalv, älg, lax, tonfisk och annat. Läs mer om > Carpaccio. Varieras på allehanda sätt.Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan