Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Oxfilé skivad

480.0 

gram

Kantareller färska

300.0 

gram

Ättika 12%

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Vatten

3.0 

dl

Enbär }

6.0 

styck

Lagerblad

4.0 

blad

Sallatsblad

50.0 

gram

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Präst hårdost 31%

100.0 

gram

Rädisor

4.0 

styck

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1774 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 251 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 480.0 gram 33%

Kantareller färska 300.0 gram 4%

Ättika 12% 1.0 dl Äts ej

Strösocker 2.0 dl Äts ej

Vatten 3.0 dl Äts ej

Enbär } 6.0 styck Äts ej

Lagerblad 4.0 blad Äts ej

Sallatsblad 50.0 gram 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 41%

Präst hårdost 31% 100.0 gram 22%

Rädisor 4.0 styck 0%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om carpaccio > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Rensa svamp. Koka upp ättika, socker, vatten, enbär och lagerblad. Lägg i svampen. Koka upp igen. Koka i cirka 3 minuter.
  2. Skiva oxfilè tunt. Banka eventuellt ut den ytterligare så den blir riktigt tunn. Lägg på tallrikar. Salta och peppra.
  3. Lägg smör i en kastrull. Ställ på spisen tills det börjar dofta rostade hasselnötter.
  4. Hyvla rädisor väldigt tunt på en mandolin. Lägg ut kantareller på carpaccion. Fördela ut sallad och rädisor. Skeda över det varma brynta smöret. Hyvla över prästost. Ät genast!!

Kockens kommentar

 Carpaccio är italiensk klassiker bestående av tunt skivad rå oxfilé med skivad parmesan, olivolja, basilika och havssalt ovanpå. Carpaccio kan numera även vara annat rått, tunt skivat kött av kalv, älg, lax, tonfisk och annat. Läs mer om > Carpaccio. Varieras på allehanda sätt.

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost