Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 14%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé hel bit 400.0 gram 49%
Sesamfrön 6.0 msk 31%
Smör+olja till stekning 2.0 msk 20%
Kockskolan:
Om carpaccio > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut dem ytterligare.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek sesamfröna hastigt (cirka 1 minut) tills de blir mörka men ej brända.
- Häll sesamfröna och stekskyn över hälften av oxfiléskivorna och gör rosetter eller rosor av resten av oxfiléskivorna och lägg ovanpå. Toppa med nymalen svartpeppar och grovt salt. Servera.
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Sesamcarpaccio (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan