Sesamcarpaccio (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sesamcarpaccio (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé hel bit

400.0 

gram

Sesamfrön

6.0 

msk

Smör+olja till stekning

2.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

 

Kockskolan:

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1000 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 14%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé hel bit 400.0 gram 49%

Sesamfrön 6.0 msk 31%

Smör+olja till stekning 2.0 msk 20%

Salt (havssalt) 0%

Svartpeppar grovmald 0%

 

Kockskolan:

Om carpaccio > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut dem ytterligare.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek sesamfröna hastigt (cirka 1 minut) tills de blir mörka men ej brända.
  3. Häll sesamfröna och stekskyn över hälften av oxfiléskivorna och gör rosetter eller rosor av resten av oxfiléskivorna och lägg ovanpå. Toppa med nymalen svartpeppar och grovt salt. Servera.

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Sesamcarpaccio (förrätt)