Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 0
Recept: 497 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 350.0 gram 86%
Pepparrot nyriven 2.0 msk 4%
Oliver svarta avrunna 6.0 styck 5%
Ingefära färskriven 3.0 msk 6%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om tillagning kött > Äts ej
Om carpaccio > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär köttet i 12 tunna skivor och banka sedan ut dem så att de blir ännu tunnare.
- Riv ingefära och pepparrot. Hacka oliver.
- Lägg 3 skivor på varje tallrik och strö över ingefära på den ena, oliver på den andra och pepparrot på den tredje.
- Ringla över olivolja. Strö flingsalt över och dra några varv med svartpepparkvarnen.
- Lägg en skiva hyvlad parmesan på varje köttskiva och garnera gärna en salladslök på varje tallrik.
- Servera.
Menyförslag
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan