Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 119
 
    
                Kcal / portion: 124
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 497 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 350.0 gram 86%
Pepparrot nyriven 2.0 msk 4%
Oliver svarta avrunna 6.0 styck 5%
Ingefära färskriven 3.0 msk 6%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om tillagning kött > Äts ej
Om carpaccio > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär köttet i 12 tunna skivor och banka sedan ut dem så att de blir ännu tunnare.
- Riv ingefära och pepparrot. Hacka oliver.
- Lägg 3 skivor på varje tallrik och strö över ingefära på den ena, oliver på den andra och pepparrot på den tredje.
- Ringla över olivolja. Strö flingsalt över och dra några varv med svartpepparkvarnen. 
- Lägg en skiva hyvlad parmesan på varje köttskiva och garnera gärna en salladslök på varje tallrik.
- Servera.
Menyförslag
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
- 
                
                    Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola 
- 
                
                    Gravad oxfilé (förrätt)Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana 
- 
                
                    Örtgravad älgfilé (förrätt)Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Sesamcarpaccio (förrätt)Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästostTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                               
                               
                              