Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skiva 1,5 cm

300.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Löjrom saltad

120.0 

gram

Äggula

4.0 

styck

Svartpeppar nymald

 

 

Salt

 

 

 

Tillval:

 

Gul lök hackad

 

 

Gräslök finhackad

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette mini

4.0 

styck

Kavring

 

 

 

Kockskolan:

 

Om råbiff >

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1538 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 220 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skiva 1,5 cm 300.0 gram 24%

Rödlök 1.0 styck 4%

Löjrom saltad 120.0 gram 10%

Äggula 4.0 styck 13%

Svartpeppar nymald 0%

Salt 0%

 

Tillval:

Gul lök hackad 0%

Gräslök finhackad 0%

 

Tillbehör:

Baguette mini 4.0 styck 46%

Kavring 0%

 

Kockskolan:

Om råbiff > Äts ej

 

Tillagning (10 min )

  1. Platta ut oxfiléskivorna till tunna skivor och lägg dem på tallrik.
  2. Skala och finhacka lök. 
    Bred ut löken i en ring mitt på oxfilén.
  3. Lägg löjrom på löken och rå äggula överst.
  4. Servera med gott färskt eller rostat vitt bröd. Låt gästerna själva salta och peppra.

Kockens kommentar

Ursprungligen serverades rätten med kavring i stället för vitt bröd och lika delar röd lök, gul lök och gräslök. Rätten troligen uppkallad efter operasångaren Per (Pelle) Janzon 1844-1889. Han lär även ha givit namn åt Janssons frestelse. En tigerbiff är antingen råbiff, eller rå oxfilé med löjrom.

Alternativ

Oxfilétartat

Råbiff på macka

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)