Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 172

GBR (GI) / port: 0
Recept: 688 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 400.0 gram 71%
Schalottenlök 4.0 st små 8%
Rödbetor inlagda 1.0 dl 4%
Kapris 5.0 msk 3%
Cognac 1.0 msk 5%
Tabasco röd 3.0 stänk 0%
Vaktelägg 4.0 styck 7%
Kockskolan:
Om råbiff > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och hacka lök. Skär rödbetor och oxfilén i småbitar. Blanda med övriga ingredienser i en skål (utom vakteläggen).
- Forma blandningen till runda biffar på tallrikar (i metallring). Salta och peppra.
- Tryck ut en liten grop i mitten på varje biff och placera gulan från ett rått vaktelägg i. Dekorera med en kvist av någon färsk ört.
Kockens kommentar
Serveras som lättare måltid med ett gott bröd till, eller som matig förrätt. Tartarer = mongoliskt ryttarfolk. Enligt sägnen lade tartarerna kött under hästsadeln när de red, för att möra köttet. Läs mer > Om råbiff.
Alternativ
Fler recept inom Råbiff
Liknande recept som Oxfilétartar med vaktelägg
-
Råbiff - biff tartar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad råbiff
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan