Oxfilétartar med vaktelägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Oxfilétartar med vaktelägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

400.0 

gram

Schalottenlök

4.0 

st små

Rödbetor inlagda

1.0 

dl

Kapris

5.0 

msk

Cognac

1.0 

msk

Tabasco röd

3.0 

stänk

Vaktelägg

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om råbiff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 172

GBR (GI) / port: 0

Recept: 688 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 168 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 400.0 gram 71%

Schalottenlök 4.0 st små 8%

Rödbetor inlagda 1.0 dl 4%

Kapris 5.0 msk 3%

Cognac 1.0 msk 5%

Tabasco röd 3.0 stänk 0%

Vaktelägg 4.0 styck 7%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om råbiff > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och hacka lök. Skär rödbetor och oxfilén i småbitar. Blanda med övriga ingredienser i en skål (utom vakteläggen).
  2. Forma blandningen till runda biffar på tallrikar (i metallring). Salta och peppra.
  3. Tryck ut en liten grop i mitten på varje biff och placera gulan från ett rått vaktelägg i. Dekorera med en kvist av någon färsk ört.

Kockens kommentar

Serveras som lättare måltid med ett gott bröd till, eller som matig förrätt. Tartarer = mongoliskt ryttarfolk. Enligt sägnen lade tartarerna kött under hästsadeln när de red, för att möra köttet. Läs mer > Om råbiff.

Alternativ

Råbiff

Pelle Janssons tigerbiff

Fler recept inom Råbiff

Liknande recept som Oxfilétartar med vaktelägg