Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Gul lök el. rödlök

1.0 

st liten

Kapris

4.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Salt

 

 

 

Tillval:

 

Rödbetor inlagda

2.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

 

Potatismos:

 

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Mjölk

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Grillpanna >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

Om råbiff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 675

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2700 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 499 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 54%

Gul lök el. rödlök 1.0 st liten 1%

Kapris 4.0 msk 1%

Ägg 2.0 styck 5%

Salt 0%

 

Tillval:

Rödbetor inlagda 2.0 styck 3%

Persilja till garnering 0%

 

Potatismos:

Potatis 800.0 gram 20%

Smör normalsaltat 4.0 msk 14%

Mjölk 1.0 dl 2%

 

Kockskolan:

Grillpanna > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

Om råbiff > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Skala och hacka lök. Hacka rödbetor.
    Blanda alla ingredienser utom persilja i en skål. Salta. Låt gärna vila en stund.
  3. Hetta upp en (grill-)panna på medelhög värme. Forma biffar och halstra dem cirka 2 minuter på var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti för att fortfarande vara "råbiff".
  4. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk och smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och rör om.
  5. Lägg upp och garnera med persilja.

Kockens kommentar

Lägger man till rödbetor blir det liknande en Biff ā la Lindström. Se dito recept. Läs mer se > Om råbiff. En genomstekt råbiff = köttburgare (läs mer > Om köttfärsrätter).

 

Alternativ

Biff ā la Lindström

Biff ā la Lindström. originalet

Råbiff

Fler recept inom Råbiff

Liknande recept som Halstrad råbiff