Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 675

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2700 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 800.0 gram 54%
Gul lök el. rödlök 1.0 st liten 1%
Kapris 4.0 msk 1%
Ägg 2.0 styck 5%
Salt 0%
Tillval:
Rödbetor inlagda 2.0 styck 3%
Potatismos:
Potatis 800.0 gram 20%
Smör normalsaltat 4.0 msk 14%
Mjölk 1.0 dl 2%
Kockskolan:
Grillpanna > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Om råbiff > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Skala och hacka lök. Hacka rödbetor.
Blanda alla ingredienser utom persilja i en skål. Salta. Låt gärna vila en stund. - Hetta upp en (grill-)panna på medelhög värme. Forma biffar och halstra dem cirka 2 minuter på var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti för att fortfarande vara "råbiff".
- Häll av potatisvattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk och smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och rör om.
- Lägg upp och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Lägger man till rödbetor blir det liknande en Biff ā la Lindström. Se dito recept. Läs mer se > Om råbiff. En genomstekt råbiff = köttburgare (läs mer > Om köttfärsrätter).
Alternativ
Fler recept inom Råbiff
Liknande recept som Halstrad råbiff
-
Råbiff - biff tartar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad råbiff
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan