Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1963 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 600.0 gram 56%
Rödbetor inlagda 1.0 dl 1%
Gul lök 0.5 styck 1%
Kapris 4.0 msk 1%
Ägg 1.0 styck 3%
Matfett till stekning 2.0 msk 10%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 27%
Blomkål helt huvud 0.5 huvud 5%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Dela blokålen i mindre buketter. Koka upp vatten med lite salt. Koka blomkålen 3-4 minuter. Ta ur.
- Skala och finhacka lök, finhacka rödbetor. Blanda färs med lök, rödbetor, kapris, ägg, salt och peppar. Forma biffar.
- Hetta upp matfett i panna och stek biffarna på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti.
- Sky: Vispa ur pannan med lite vatten.
Kockens kommentar
Biffarna blir godast om den görs på nymald färs och steks så snart som möjligt. Eftersom köttet skall vara lätt rått, måste nötfärs användas. Mjölk skall inte användas i färsen då den kan skära sig med rödbetorna. En svensk klassiker, jämför med "originalet".
Alternativ
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Biff ā la Lindström, ā la Petter
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan