Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 800.0 gram 63%
Gul lök 1.0 styck 2%
Kapris 4.0 msk 1%
Äggula 4.0 styck 9%
Salt 0%
Tillval:
Rödbetor inlagda 12.0 skivor 3%
Inlagd färsk gurka 20.0 skivor 2%
Sardellfilé i burk 8.0 styck 3%
Tabasco röd 0%
Tillbehör:
Formfranska 8.0 skivor 18%
Hårt bröd 0%
Kockskolan:
Om råbiff > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Om tillagning kött > Äts ej
På tartarers vis > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och hacka lök. Hacka gurka och rödbetor.
- Forma nötfärsen till runda biffar och lägg på tallrikar. Fina runda biffar får man om man använder en matring eller stansa ut med ett stort glas.
- Lägg lök, kapris, gurka och rödbetor i separata skålar, eller runt om.
- Gör en grop i mitten på varje biff för äggula, eller häll upp gulan i ett snapsglas.
- Servera med valda tillbehör, salt- och pepparkvarn, rostat vitt bröd eller hårt bröd. Låt gästerna blanda själva.
Kockens kommentar
Använd alltid nymald färs och endast 100% nötfärs. Köttfärs är en bakteriekänslig vara. Servera inte i äggulan i äggskal på biffen. Skalet har ofta bakterier på utsidan. Säg till butiken att mala kött (innanlår av nöt) till råbiff. Tartarer = mongoliskt ryttarfolk. Läs mer > På tartarers vis.
Alternativ
Fler recept inom Råbiff
Liknande recept som Råbiff - biff tartar
-
Råbiff - biff tartar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halstrad råbiff
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan