För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Råbiff - biff tartar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Kapris

4.0 

msk

Äggula

4.0 

styck

Salt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Tillval:

 

Rödbetor inlagda

12.0 

skivor

Inlagd färsk gurka

20.0 

skivor

Sardellfilé i burk

8.0 

styck

Senap fransk osötad

 

 

Worcestershiresås }

 

 

Tabasco röd

 

 

 

Tillbehör:

 

Formfranska

8.0 

skivor

Hårt bröd

 

 

Bordssmör 75% fett

 

 

 

Kockskolan:

 

Om råbiff >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

Om tillagning kött >

 

 

På tartarers vis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Les Hauts de Granget

Kryddigt rött vin
Pris: 159 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 370 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 63%

Gul lök 1.0 styck 2%

Kapris 4.0 msk 1%

Äggula 4.0 styck 9%

Salt 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Tillval:

Rödbetor inlagda 12.0 skivor 3%

Inlagd färsk gurka 20.0 skivor 2%

Sardellfilé i burk 8.0 styck 3%

Senap fransk osötad 0%

Worcestershiresås } 0%

Tabasco röd 0%

 

Tillbehör:

Formfranska 8.0 skivor 18%

Hårt bröd 0%

Bordssmör 75% fett 0%

 

Kockskolan:

Om råbiff > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

Om tillagning kött > Äts ej

På tartarers vis > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala och hacka lök. Hacka gurka och rödbetor.
  2. Forma nötfärsen till runda biffar och lägg på tallrikar. Fina runda biffar får man om man använder en matring eller stansa ut med ett stort glas.
  3. Lägg lök, kapris, gurka och rödbetor i separata skålar, eller runt om.
  4. Gör en grop i mitten på varje biff för äggula, eller häll upp gulan i ett snapsglas.
  5. Servera med valda tillbehör, salt- och pepparkvarn, rostat vitt bröd eller hårt bröd. Låt gästerna blanda själva.

Kockens kommentar

Använd alltid nymald färs och endast 100% nötfärs. Köttfärs är en bakteriekänslig vara. Servera inte i äggulan i äggskal på biffen. Skalet har ofta bakterier på utsidan. Säg till butiken att mala kött (innanlår av nöt) till råbiff. Tartarer = mongoliskt ryttarfolk. Läs mer > På tartarers vis.


Alternativ

Halstrad råbiff

Oxfilétartar

Råbiff på macka

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Råbiff

Liknande recept som Råbiff - biff tartar