Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1392 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nötfärs 300.0 gram 39%
Rödlök 0.5 styck 2%
Kapris 3.0 msk 1%
Äggula 4.0 styck 15%
Bordssmör 75% fett 30.0 gram 14%
Matbröd gärna mörkt 4.0 skivor 29%
Tillbehör:
Tabasco röd 0%
Ger 1 smörgås/portion
Kockskolan:
Om råbiff > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Skala och finhacka lök.
- Bred matfett på bröd. Platta ut köttfärs ovanpå.
- Lägg på lök, kapris och äggula.
- Servera. Låt gästen salta och peppra efter egen smak och krydda med till exempel worcestershiresås eller tabasco.
Kockens kommentar
Säg till i butiken att mala nötkött till råbiff. Köttet skall vara purfärskt och malt av ytter- eller innanlår. Andra tillbehör som finhackad gurka, rödbetor eller dylikt passar också bra som garnering (läs mer > Om råbiff). Äggskal bör vara rengjorda på utsidan om de används som på bilden. Ytan kan vara bakterierik, men inte insidan. Mest hygieniskt är att lägga upp utan skal.
Alternativ
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Råbiff på macka (förrätt)
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan