Råbiff på macka (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Råbiff på macka (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal små portioner: 4

Nötfärs

300.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Kapris

3.0 

msk

Äggula

4.0 

styck

el. vaktelägg

 

 

Bordssmör 75% fett

30.0 

gram

Matbröd gärna mörkt

4.0 

skivor

 

Tillbehör:

 

Salt och peppar

 

 

Worcestershiresås

 

 

Tabasco röd

 

 

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 

Kockskolan:

 

Om råbiff >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1392 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 12%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 167 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 300.0 gram 39%

Rödlök 0.5 styck 2%

Kapris 3.0 msk 1%

Äggula 4.0 styck 15%

el. vaktelägg 0%

Bordssmör 75% fett 30.0 gram 14%

Matbröd gärna mörkt 4.0 skivor 29%

 

Tillbehör:

Salt och peppar 0%

Worcestershiresås 0%

Tabasco röd 0%

 

Ger 1 smörgås/portion 

 

Kockskolan:

Om råbiff > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (7 min )

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Bred matfett på bröd. Platta ut köttfärs ovanpå.
  3. Lägg på lök, kapris och äggula.
  4. Servera. Låt gästen salta och peppra efter egen smak och krydda med till exempel worcestershiresås eller tabasco.

Kockens kommentar

Säg till i butiken att mala nötkött till råbiff. Köttet skall vara purfärskt och malt av ytter- eller innanlår. Andra tillbehör som finhackad gurka, rödbetor eller dylikt passar också bra som garnering (läs mer > Om råbiff). Äggskal bör vara rengjorda på utsidan om de används som på bilden. Ytan kan vara bakterierik, men inte insidan. Mest hygieniskt är att lägga upp utan skal.

Alternativ

Pelle Janzons tigerbiff

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Råbiff på macka (förrätt)