Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1205 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 5%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rostbiff tilllagad 12.0 skivor 36%
Matbröd ljust 4.0 skivor 44%
Majonnäs lätt 4.0 msk 15%
Inlagd färsk gurka 12.0 skivor 2%
Rödbetor inlagda 4.0 skivor 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Bred matfett på smörgås och lägg på köttskivor.
- Garnera med majonnäs, gurka, rödbetor och kryddgrönt. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Ett utmärkt sätt att använda överblivet kött.
Alternativ
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Köttsmörgås helt enkelt
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan