Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 899

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3596 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skinka kokt tunt skivad 30.0 styck 16%
Rostbiff tillagad skivad 12.0 skivor 12%
Prickig korv 30.0 skivor 29%
Saltrulle kokt 30.0 skivor 9%
el. annat pålägg
Sallatsblad 16.0 blad 1%
Formfranska 20.0 skivor 29%
Grillspett av trä 8.0 styck %
Tillbehör:
Senap svensk 4.0 msk 3%
Ketchup? %
Majonnäs? 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Bred tunt med smör eller margarin på brödet om så önskas.
- Lägg ett salladsblad på en brödskiva, lägg på ett pålägg, sedan en brödskiva till med sallad och pålägg o.s.v. i fem lager.
- Vill man kan man t.ex. breda på senap, ketchup eller majonnäs på något av lagrena, alternativt servera dessa till smörgåsen.
- Stick ner två träpinnar i varje smörgås och dela smörgåsen diagonalt på mitten mellan pinnarna.
Kockens kommentar
Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.
Alternativ
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Köttdagobert
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan