Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1784 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttbullar färdiglagad 28.0 styck 44%
Vitt matbröd 4.0 skivor 17%
Sallatsblad 4.0 styck 1%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 15%
Sås:
Majonnäs lätt 8.0 msk 21%
Rödbetor inlagda 8.0 skivor 3%
Rödbetsspad } 4.0 msk %
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka rödbetor, skölj och torka sallat.
Blanda majonnäs med rödbetor och spad. - Bred matfett på brödet. Lägg på salladsblad, rödbetsmajonnäs och köttbullar. Salta och peppra.
Alternativ
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan