Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2172 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Grahamsfralla 4.0 styck 40%
Bacon som knapersteks} 12.0 skivor 22%
Bifftomater 2.0 styck 3%
Isbergssallat 0.5 huvud 2%
Majonnäs äkta 1.0 dl 31%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Bryt bitar av isbergsallad. Lägg i iskallt vatten. Skiva tomater och salta lite.
- Stek bacon krispigt.
- Rosta bröd. Bred på majonnäs. Lägg på sallad, bacon och tomat. Slå in i papper och servera genast.
Kockens kommentar
Blt står för bacon, lettuce, tomato. Använd helst Hellman´s mayonnaise.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Utan justering för fettförlust hade baconet svarat för 32% av energiinnehållet. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som BLT sandwich
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan