Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 546

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2183 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rågbröd 4.0 skivor 23%
Lövbiff skivad 480.0 gram 25%
Smör normalsaltat 2.0 msk 9%
Ägg 8.0 styck 23%
Grädde 1.0 dl 16%
Gräslök 0.5 kruka 0%
Kockskolan:
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Finskär gräslök. Knäck ägg i en bunke som tål värme. Blanda äggen med grädde. Krydda med salt och peppar.
- Koka upp vatten i en kastrull. Ställ bunken över kastrullen. Rör då och då tills äggröran är krämig. Rör i gräslöken.
- Hetta upp en stekpanna. Stek lövbiff cirka 1 minut på varje sida i smör.
- Lägg en skiva bröd på tallrikar. Lägg på äggröra och lövbiff. Avsluta med att riva över så mycket färsk pepparrot du klarar av.
Kockens kommentar
Lövbiff är en tunn skiva nötkött. vanligtvis av nötinnanlår. Läs mer på ingrediens Lövbiff.
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan