Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rågbröd

4.0 

skivor

Lövbiff skivad

480.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Ägg

8.0 

styck

Grädde

1.0 

dl

Gräslök

0.5 

kruka

Pepparrot färsk

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas nötinnanlår >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 546

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2183 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 285 gram)

Ingredienser

Visa:

Rågbröd 4.0 skivor 23%

Lövbiff skivad 480.0 gram 25%

Smör normalsaltat 2.0 msk 9%

Ägg 8.0 styck 23%

Grädde 1.0 dl 16%

Gräslök 0.5 kruka 0%

Pepparrot färsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas nötinnanlår > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Finskär gräslök. Knäck ägg i en bunke som tål värme. Blanda äggen med grädde. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Ställ bunken över kastrullen. Rör då och då tills äggröran är krämig. Rör i gräslöken.
  3. Hetta upp en stekpanna. Stek lövbiff cirka 1 minut på varje sida i smör.
  4. Lägg en skiva bröd på tallrikar. Lägg på äggröra och lövbiff. Avsluta med att riva över så mycket färsk pepparrot du klarar av.

Kockens kommentar

Lövbiff är en tunn skiva nötkött. vanligtvis av nötinnanlår. Läs mer på ingrediens Lövbiff.

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot