Philly cheese steak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Philly cheese steak

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

500.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

Cheese dipmix }

1.0 

dl

Sambal oelekpasta }

0.5 

msk

Baguette halv

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 24

Recept: 2970 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 5%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 342 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 500.0 gram 20%

Gul lök 2.0 styck 4%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Cheese dipmix } 1.0 dl 22%

Sambal oelekpasta } 0.5 msk 0%

Baguette halv 4.0 styck 45%

 

Kockskolan:

Så pannsteks biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skiva biffen i så tunna bitar du kan. Skala och skiva lök.
  2. Hetta upp en stekpanna. Stek köttet i pannan. Lägg i löken. Stek ytterligare i någon minut. Salta och peppra.
  3. Lägg köttet i brödet. Bred över ostcremen. Toppa med lite sambal oelek för bra sting. Drick en öl till och njut.

Kockens kommentar

Philly står för Philadelphia. En Cheesesteak är en sandwich med tunt, stekt nötkött tillsammans med smält ost och stekt lök, som blev populär  i staden Philadelphia i USA i början på 2000-talet. Staden är också känd för sin Philadelphiaost (se dito).

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Philly cheese steak