Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 24
Recept: 2970 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 500.0 gram 20%
Gul lök 2.0 styck 4%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Cheese dipmix } 1.0 dl 22%
Sambal oelekpasta } 0.5 msk 0%
Baguette halv 4.0 styck 45%
Kockskolan:
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skiva biffen i så tunna bitar du kan. Skala och skiva lök.
- Hetta upp en stekpanna. Stek köttet i pannan. Lägg i löken. Stek ytterligare i någon minut. Salta och peppra.
- Lägg köttet i brödet. Bred över ostcremen. Toppa med lite sambal oelek för bra sting. Drick en öl till och njut.
Kockens kommentar
Philly står för Philadelphia. En Cheesesteak är en sandwich med tunt, stekt nötkött tillsammans med smält ost och stekt lök, som blev populär i staden Philadelphia i USA i början på 2000-talet. Staden är också känd för sin Philadelphiaost (se dito).Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Philly cheese steak
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan