Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pressylta 12.0 skivor 46%
Tomater 4.0 styck 4%
Basilika 2.0 kvistar 0%
Matbröd ljust 4.0 skivor 33%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 17%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Tvätta tomaterna och skiva dem.
- Bred matfett på brödet. Lägg på tomatskivor och salta lätt. Lägg sedan på pressyltan.
- Avsluta med att garnera med basilika eller annat grönt. Servera.
Kockens kommentar
Det skall vara tunna skivor av fin pressylta.
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Pressylta på bröd
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan