Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 718

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2871 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 1.0 kilo 58%
Gul lök 2.0 styck 4%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
Barberquesås hickory tjock 250.0 gram 17%
Vatten 4.0 dl 0%
Tillbehör:
Hamburgerbröd 4.0 styck 20%
Rucolasallat 1.0 förp. 1%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Om rillettes > Äts ej
Om pulled beef/pork > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (6 tim )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Krydda kött runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
- Skala och skär lök och vitlök i klyftor. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.
- Häll på barbecuesås och vatten så det täcker kött och lök. Sätt på locket. Låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
- Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Låt vätskan koka in i köttet.
- Dela bröd. Låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.
Kockens kommentar
Rillettes är kött som på klassiskt franskt vis tillagas i matfett, vanligtvis i djurets eget, på svag värme under lång tid (5-12 timmar), tills köttet faller sönder i strimlor. Numera tillagas köttet oftast på sedvanligt sätt, som sedan strimlas och läggs in i fett. Läs mer > Om rillettes. En variant är pulled beef/pork.
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Rillettesmörgås
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan