Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskkarré benfri

1.0 

kilo

Gul lök

2.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

Barberquesås hickory tjock

250.0 

gram

Vatten

4.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Rucolasallat

1.0 

förp.

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

Om rillettes >

 

 

Om pulled beef/pork >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 718

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2871 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 445 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 1.0 kilo 58%

Gul lök 2.0 styck 4%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

Barberquesås hickory tjock 250.0 gram 17%

Vatten 4.0 dl 0%

 

Tillbehör:

Hamburgerbröd 4.0 styck 20%

Rucolasallat 1.0 förp. 1%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Om rillettes > Äts ej

Om pulled beef/pork > Äts ej

Tillagning (6 tim )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Krydda kött runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  3. Skala och skär lök och vitlök i klyftor. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.
  4. Häll på barbecuesås och vatten så det täcker kött och lök. Sätt på locket. Låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
  5. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Låt vätskan koka in i köttet.
  6. Dela bröd. Låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.

Kockens kommentar

Rillettes är kött som på klassiskt franskt vis tillagas i matfett, vanligtvis i djurets eget, på svag värme under lång tid (5-12 timmar), tills köttet faller sönder i strimlor. Numera tillagas köttet oftast på sedvanligt sätt, som sedan strimlas och läggs in i fett. Läs mer > Om rillettes. En variant är pulled beef/pork.

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Rillettesmörgås