Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 826

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 17%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Baguette mini 4.0 styck 21%
Salami dansk 60.0 skivor 78%
Gul lök 4.0 st små 4%
Sallatsblad 4.0 st stora 1%
Smör el. margarin 40.0 gram 9%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och skiva lök.
- Skär upp brödet och bred på lätt med smör.
- Lägg på sallatsblad, korvskivor och lökringar.
Kockens kommentar
Extra lyxigt är om man på danskt vis garnerar med tärnad eller skivad fondgelé, köttgelé. Se recept via länk nedan.Passar till
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Dansk salamimacka
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan