Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1866 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst kokt 20.0 skivor 52%
Champinjoner färska 24.0 styck 6%
Sallatsblad 4.0 blad 1%
Mörkt bröd 4.0 skivor 21%
Smör till stekning 1.0 msk 5%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 14%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skölj sallatsblad och champinjoner. Skär bort foten på svampen.
- Stek svampen i matfett på medelhög värme ett par minuter tills de fått färg. Salta lätt.
- Bred matfett på brödet. Lägg på sallat. Bygg upp "Dagoberten" med kalkon och svamp.
Kockens kommentar
Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.
Alternativ
Fler recept inom Fågelsmörgåsar
Liknande recept som Kalkondagobert
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Club sandwich på surdegsbröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkondagobert
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grov baguette med grillad kyckling och mojo rojo
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kycklinglever på smörgås med äggröra
Tid: 16 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingsmörgås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lantlig surdegssmörgås med linser och grillad kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingmacka
Svårighet: Lätt, Receptgivare: