Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalkonbröst kokt

20.0 

skivor

Champinjoner färska

24.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

blad

Mörkt bröd

4.0 

skivor

Smör till stekning

1.0 

msk

Bordssmör 75% fett

40.0 

gram

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1866 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 332 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalkonbröst kokt 20.0 skivor 52%

Champinjoner färska 24.0 styck 6%

Sallatsblad 4.0 blad 1%

Mörkt bröd 4.0 skivor 21%

Smör till stekning 1.0 msk 5%

Bordssmör 75% fett 40.0 gram 14%

Salt 0%

Tillagning (12 min )

  1. Skölj sallatsblad och champinjoner. Skär bort foten på svampen.
  2. Stek svampen i matfett på medelhög värme ett par minuter tills de fått färg. Salta lätt.
  3. Bred matfett på brödet. Lägg på sallat. Bygg upp "Dagoberten" med kalkon och svamp.

Kockens kommentar

Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.

Alternativ

Köttdagobert

Fler recept inom Fågelsmörgåsar

Liknande recept som Kalkondagobert