Kycklinglever på smörgås med äggröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklinglever på smörgås med äggröra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklinglever

200.0 

gram

Matolja (rapsolja)

 

 

Matbröd gärna mörkt

4.0 

skivor

Kryddgrönt

 

 

t.ex. gräslök

 

 

 

Äggröra:

 

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

0.8 

dl

Smör och/el. matolja

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 146 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglever 200.0 gram 22%

Matolja (rapsolja) %

Matbröd gärna mörkt 4.0 skivor 38%

Kryddgrönt 0%

t.ex. gräslök 0%

 

Äggröra:

Ägg 4.0 styck 24%

Mjölk 0.8 dl 4%

Smör och/el. matolja 1.0 msk 10%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (16 min )

  1. Putsa levern fri från fett och hinnor. Stek levern lätt i matolja på medelvärme cirka 3-5 minuter på vardera sidan. Lättsalta. Skär i skivor.
  2. Äggröra: Vispa/blanda ägg lätt, tillsätt mjölk och kryddor. Det är viktigt att inte vispa för mycket.
  3. Smält lite fett i panna på medellåg värme. Häll smeten i pannan och rör sakta med en trägaffel i pannan, så att lös smet blandas med stannat ägg. Rör ner en klick fett. Rör tills äggsmeten stannat sig (stelnat).
  4. Lägg äggröran på bröd utan matfett,
    salta och peppra. Lägg på levern och garnera med grönt. Servera.

Kockens kommentar

Det går lika bra att använda annan lever inklusive restmat. På bilden har vi använt kaninlever.

Fler recept inom Fågelsmörgåsar

Liknande recept som Kycklinglever på smörgås med äggröra