Lantlig surdegssmörgås med linser och grillad kyckling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lantlig surdegssmörgås med linser och grillad kyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

2.0 

styck

Salt och peppar

1.0 

tsk

 

Gröna linser torkade

150.0 

gram

Koriander färsk

0.5 

kruka

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Olivolja

0.5 

dl

 

Paprika röd

1.0 

styck

Surdegsbröd

4.0 

skivor

el. annat grovt mörkt bröd

 

 

Timjan färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rocca di Montemassi Le Focaie

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1889 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 250 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 25%

Salt och peppar 1.0 tsk 0%

 

Gröna linser torkade 150.0 gram 26%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

Olivolja 0.5 dl 20%

 

Paprika röd 1.0 styck 2%

Surdegsbröd 4.0 skivor 28%

el. annat grovt mörkt bröd 0%

Timjan färsk 0%

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka linserna i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Gnid in kycklingfiléerna med olja. Salta och peppra.
  3. Hetta upp en (grill-)panna på medelvärme och stek kycklingen 5 minuter på var sida. Lägg åt sidan.
  4. Ansa och dela paprika i stora delar. Grilla paprikan ca 2 minuter. Lägg åt sidan.
  5. Mixa linserna med olivolja, koriander, juice av citron, sambal oelek och lite salt. Späd eventuellt med lite vatten om mixet är alltför tjockt.
  6. Bred ut linsröran på brödskivor. Lägg på paprika och kyckling. Garnera med timjan.

Fler recept inom Fågelsmörgåsar

Liknande recept som Lantlig surdegssmörgås med linser och grillad kyckling