Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 525

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2098 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 13%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Surdegsbröd 220.0 gram 27%
Kyckling grillad hel 400.0 gram 29%
Bacon som knapersteks} 4.0 skivor 8%
Bifftomater 2.0 styck 3%
Krispsallat 8.0 blad 0%
Majonnäs äkta 1.0 dl 33%
Smörpapper Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär eller plocka kyckling i strimlor. Skiva bifftomater.
- Stek bacon knaprigt i stekpanna. Lägg på hushållspapper.
- Dela bröd. Rosta i het torr panna.
- Bred generöst med majonnäs på bröden. Lägg på sallad, tomat, kyckling och bacon. Lägg på toppen av brödet och tryck till. Slå in i smörpapper och dela på hälften.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Fågelsmörgåsar
Liknande recept som Club sandwich på surdegsbröd
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Club sandwich på surdegsbröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkondagobert
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grov baguette med grillad kyckling och mojo rojo
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kycklinglever på smörgås med äggröra
Tid: 16 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingsmörgås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lantlig surdegssmörgås med linser och grillad kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingmacka
Svårighet: Lätt, Receptgivare: