Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1538 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Oxfilé skiva 1,5 cm 300.0 gram 24%
Rödlök 1.0 styck 4%
Löjrom saltad 120.0 gram 10%
Äggula 4.0 styck 13%
Salt 0%
Tillval:
Tillbehör:
Baguette mini 4.0 styck 46%
Kavring 0%
Kockskolan:
Om råbiff > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Platta ut oxfiléskivorna till tunna skivor och lägg dem på tallrik.
- Skala och finhacka lök.
Bred ut löken i en ring mitt på oxfilén. - Lägg löjrom på löken och rå äggula överst.
- Servera med gott färskt eller rostat vitt bröd. Låt gästerna själva salta och peppra.
Kockens kommentar
Ursprungligen serverades rätten med kavring i stället för vitt bröd och lika delar röd lök, gul lök och gräslök. Rätten troligen uppkallad efter operasångaren Per (Pelle) Janzon 1844-1889. Han lär även ha givit namn åt Janssons frestelse. En tigerbiff är antingen råbiff, eller rå oxfilé med löjrom.
Alternativ
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan