Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 0
Recept: 885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 7%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvinnerfilé 450.0 gram 53%
Creme fraiche 6.0 msk 33%
Löjrom saltad 6.0 msk 12%
Gräslök 6.0 stjälkar 0%
Pepparrot nyriven 2.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om tillagning kött > Äts ej
Om carpaccio > Äts ej
Kock: Sanna, Täby Restaurangskola
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 8 tim )
- Finhacka gräslök och finriv pepparroten.
- Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut dem så att de blir ännu tunnare. Lägg på tallrikar.
- Salta, peppra och strö över pepparrot.
- Lägg créme fraiche i spritspåse med smalt munstycke. Spritsa créme fraiche i ett vackert mönster på köttet.
- Lägg sedan löjrommen i ny spritspåse. Spritsa rommen på crème fraichen.
- Strö över gräslöken.
- Servera eller ställ kallt inför servering.
Kockens kommentar
Ett antal avgångselever i Täby restaurangskola har tillagat recept till Kockskolan. Detta är från Sanna.
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan