Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Älgfilé

300.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Plastfilm

 

 

 

Sås:

 

Senapspulver Colman´s

2.0 

msk

Lingonsylt rårörda konserv

2.0 

msk

Pepparrot nyriven

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bishops Finger

Ljus fyllig ale
Pris: 22 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 0

Recept: 444 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Älgfilé 300.0 gram 72%

Salt och peppar 0%

Plastfilm %

 

Sås:

Senapspulver Colman´s 2.0 msk 14%

Lingonsylt rårörda konserv 2.0 msk 11%

Pepparrot nyriven 1.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om carpaccio > %

Tillagning (15 min )

  1. Skär älgfilén i 3 centimeter tjocka skivor.
  2. Lägg varje skiva mellan plastfilm och banka ut köttet med knuten näve eller med en kastrull, så tunt som möjligt utan att köttet spricker upp. Lägg upp på tallrik.
  3. Riv pepparrot. Blanda med senap och lingonsylt.
  4. Bred ut ett tunt lager sås på varje skiva kött. Salta och peppra lätt.
  5. Ställ gärna kallt i avvaktan på servering.

Alternativ

Älgcarpaccio med basilika

Älgcarpaccio med kantareller

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)